Ка́мерон Ми́ка Бойс (ааҥл. Cameron Mica Boyce; Ыам ыйын 28, 1999 — От ыйын 7, 2019) — Америкатааҕы актёр уонна үҥкүүһүт этэ. Ордуктук Дисней «Jessie» (2011-2015) уонна «Gamer's Guide to Pretty Much Everything» (2015-2017) ситком сериалларыгар, ону кытта «Descendants» (2015-2019) үс фильмаларыгар сүрүн оруоллардаах буолан аатырбыта.

Ка́мерон Бойс
Cameron Boyce
Cameron Boyce in october 2017.jpg
2017 сылга
Төрөөбүтэ 28.05.1999, Лос-Анджелес, Калифорния, АХШ Flag of the United States
Өлбүтэ 07.07.2019, Лос-Анджелес, Калифорния, АХШ (20 саастаах) Flag of the United States
Идэтэ Актёр, үҥкүүһүт
Үлэтин сыллара 2008-2019
Манньалара Young Actors Award (2012)

БиографиятаУларыт

Ка́мерон Бойс ыам ыйын 28 күнүгэр Лос-Анджелеска, Калифорния штаакка төрөөбүтэ. Кини онно үөрэммитэ (2017 сылга бүтэрбитэ) уонна ийэлиин, аҕалыын, балтытын Майялыын кытта олорбута. Брейк-данска, хип-хопка, аныгылыы үҥкүүлэргэ уһуйар уонна кэрэхсиир этэ. Ону тэҥэ баскетболга оонньуурун таптыыр этэ. Түөрт доҕордуун кытта X-MOB[1] хамаандаҕа кыттыһааччы этэ.

От ыйын 6-7 күнүгэр түүнүн, эдэр сааһыгар (20 саастаах этэ), ана уһун ыарыыттан, утуйа сырыппытыгар өлөн хаалбыта[2].

КарьератаУларыт

2008 сыл ыам ыйыгар кини аан бастаан телевиденияҕа көстүбүтэ — «Panic! At the Disco» рок-бөлөх "That Green Gentleman (Things Have Changed)" диэн видеоклипыгар[3] Райан Росс (бөлөх биирэ) кыра саастааҕын оонньообута. Бу сыл от ыйыгар "General Hospital: Night Shift" диэн мыльнай операҕа көстүбүтэ. Ити кэнниттэн кини киинэҕэ аан-маҥнайгы тахсыыта буолбута — "Mirrors" диэн хоррорфильмҥа кыра оруолу оонньообута. Онтон 2010 сылга «Одноклассники» диэн киинэҕэ оонньообута.

Диснейга маҥнайгы оруоллаах буолбута — «Good Luck, Charlie!» диэн сериалга анал ыалдьыт быыһытынан. Онтон «Shake It Up» диэн ситкомҥа биир серияҕа кыра үҥкүүһүттэр биирдэрэ этэ. 2011 сылтан 2015 сылга диэри «Jessie» диэн телесериалга биир сүрүн оруолу уонна ити ситком спин-оффыгар «Bunk'd»-га сити оруолу оонньообута. Ону кытта кини 2015 сылга Disney ханаалыын «Утумнааччылар» («Descendants») фильмыгар Карлос (Круэлла Де Виль уола) быыһытынан уһуллубута. 2017-гэ «Descendants 2» уонна «Descendants 3» 2019-га эмиэ Карлос оруолун оонньообута.

2019 ыам ыйыгар Hozier ырыаһыт "Almost (Sweet Music)" диэн клипыгар[4] кыттыбыта.

ФильмографиятаУларыт

Сыла Нууччалыы аата Ааҥыллыы аата Оруола
2008 Зеркала Mirrors Майкл Карсон
2008 На крючке Eagle Eye Сэм Холломан
2008 Главный госпиталь: Ночная смена General Hospital: Night Shift Майкл Кейтс-кырата
2010 Одноклассники Grown Ups Кейти Федер
2011 Держись, Чарли! Good Luck, Charlie! албын Гейб Данкан
2011 Джоди Моди и нескучное лето Judy Moody and the Not Bummer Summer Хантер
2011 Танцевальная лихорадка! Shake It Up үҥкүүһүт
2011-2015 Джесси Jessie Люк Росс
2012 Остин и Элли Austin & Ally Люк Росс (2.06 эпизод)
2012-2015 Джейк и пираты Нетландии Jake and the Never Land Pirates Джейк (саҥата)
2013 Одноклассники 2 Grown Ups 2 Кейти Федер
2014 Совершенный Человек-паук Ultimate Spider-Man Люк Росс (саҥата, 3.21 эпизод)
2015 Лив и Мэдди Liv and Maddie Крагг (2.17 эпизод)
2015 Наследники Descendants Карлос Де Виль
2015-2017 Дневник геймера Gamer's Guide to Pretty Much Everything Конор
2015-2017 Наследники: Злодейский мир Descendants: Wicked World Карлос Де Виль (саҥата)
2016 Реанимация Code Black Броди (1.17 эпизод)
2016 Летний лагерь Bunk'd Люк Росс (1.12, 2.06 эпизодтар)
2017 Наследники 2 Descendants 2 Карлос Де Виль
2017 Человек-паук (мультсериал, 2017) Spider-Man Герман Шульц / Шокер (саҥата, 1.03 эпизод)
2019 Наследники 3 Descendants 3 Карлос Де Виль
2019 Миссис Флетчер Mrs. Fletcher Зак (1.01-1.07 эпизодтар)

БыhаарыыларУларыт

  1. Bios | Disney Channel Press (en-US). www.disneyabcpress.com. Тургутулунна 11 Балаҕан ыйын 2017.
  2. Cameron Boyce death: Disney Channel star dies in his sleep aged 20.
  3. https://www.youtube.com/watch?v=3f3K2sEHuIM Panic! At The Disco: That Green Gentleman [OFFICIAL VIDEO]
  4. https://www.youtube.com/watch?v=JJ9IX4zgyLs Hozier - Almost (Sweet Music) (Official Video)